dilluns, 30 de novembre del 2020

FEM UNA VISITA AL SOL, LA LLUNA I L'ESTEL; ELS GEGANTS DE CASTELLAR DEL VALLÈS.

 

UNA SORTIDA MOLT ESPECIAL...


Podem aprendre fora de l’escola, i tant que sí, tot espai és font d’ aprenentatge. Les sortides no són únicament un canvi d’escenari (l’aula pel medi extern) sinó una oportunitat de descoberta, de relació, d’interacció, d’experimentació,etc. Sortir és essencial per conèixer l’entorn natural i social i ser-ne crítics i responsables. Nosaltres hem tingut l’oportunitat de visitar els gegants de la nostra ciutat; el Sol, la Lluna i l’Estel. Conèixer la realitat que ens envolta ens proporciona els elements complementaris a la tasca educativa diària i moltes vegades és el punt de partida a l’hora de desenvolupar projectes, reptes o petites recerques.

La nostra primera sortida de l’escola ha estat molt emocionant!! Ens han explicat que els gegants no es passegen sols pel poble, nooooooo…!! Són els geganters i les geganteres que els porten amb una faixa per reforçar l’esquena i un mocador al cap!! Eiii…que tenim algunes famílies que formen part de la colla gegantera!!!

I per fer més gresca…els gegants sempre van acompanyats d’una música molt especial que fan sonar la gralla; instrument de vent de fusta i llengüeta doble, i la caixa; un instrument de percussió que es toca picant amb dos baquetes.  

Després de compartir un dels nostres millors moments del dia, hem anat a esmorzar i a jugar una estoneta a la placeta del poble. Que divertit!!

Mireu, mireu quin dia més especial, cliqueu la foto i en descobrireu més!!




CLASSE DE LA MÚSICA. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada